Over mij

Hai! Ik ben Willemijn Sieffers, documentaire fotograaf in hart en nieren. Ik woon in Enschede, Nederland met m’n stoere lieve vriend Caspar, onze dochter Ruby en twee zoons Florian en Derek.

Ik heb voorheen geposeerde sessies gefotografeerd, totdat ik merkte ik dat dat het voor mij niet was.

Real is the new perfect
Ik ben er van overtuigd dat ‘echt’ zoveel meer interessanter is dan perfect.

Omdat ik aandacht geef en kijk naar de dingen die gebeuren, te wachten en de momenten vast te leggen waarvan je niet wist dat je ze moest koesteren. Ik kijk verder dan het shirtje wat nog even recht getrokken moet worden of dat er een haar zit voor je oog.

Ik zie hoe speciaal en echt jouw leven is
In het echte leven zie ik momenten en interacties die het waard zijn om te fotograferen. Hoe langer ik ergens blijf, hoe meer momenten er ontstaan die de moeite waard zijn om bij stil te blijven staan. Je hebt een heerlijk leven, het is hard werken en ook heel hard genieten. Maar oh oh oh, die tijd vliegt voorbij. Helaas, al die clichés zijn waar. Als je al eens een momentje met je gezinnetje hebt, wil je ook niet meteen naar die camera grijpen om alles vast te leggen. Dan wil je in het moment aanwezig zijn. Je wil je kinderen echt zien zoals ze zijn, gewoon even alles laten liggen en spelen hier en nu! Dat zijn nou de momenten die ik vast leg en vast ook heel herkenbaar zijn voor jou, laat me je helpen!

Wat is documentaire fotografie en waarom past het zo goed bij mij
Documentaire familiefotografie vertelt het verhaal van  jouw (gezins-) leven nu: niets geposeerd, gedwongen of geregisseerd; gewoon eerlijke momenten, prachtig gefotografeerd. Van momenten zoals babyshowers, bruiloften, verjaardagen of een reünie tot de momenten van oma’s bezoekje op woensdagmiddag, je baby’s eerste stapjes. Elke dag kan speciaal en memorabel zijn.

De meeste mensen wensen dat we een tijdmachine hadden, zodat we terug konden reizen in de tijd om een herinnering of bepaald moment in ons leven opnieuw te bezoeken. Ik help je daarmee om je memorabele leven niet te vergeten, want niets is gewoon. Ik leg je leven vast via documentaire fotografie, zodat je op dat moment in je leven kunt blijven wanneer je maar wilt. Het mooiste compliment wat ik ooit kreeg, was, dat ik zo puur was, ik denk dat ik daarom ook zie wat een ander niet ziet als bijzonder en daarmee perfect.

titbits
Ik houd van softijs met discodip / als m’n dochter iets meedeelt en afsluit met doei / Star Wars / als m’n vriend vraagt of ik bij hem achter op de motor kom zitten / pauwenveren / Game of Thrones / m’n zoons die elke ochtend bij mij in bed kruipen / duct-tape / Mahler 3 /Bob Ross

Volg mij ook op: